Ivanišević: Važno je integrisati nauku i privredu

SUBOTICA – Pokrajinksi sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević rekao je danas na 27. Internacionalnom skupu o strategijskom menadžmentu u Subotici da saradnja akademske zajednice i privrede predstavlja važan segment ekonomskog razvoja Vojvodine, saopštila je Pokrajinska Vlada.

Navodi se da je skup pod nazivom „Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu“, organizovao je Ekonomski fakultet u Subotici, a učesnicima su se u okviru plenarne sednice obratili dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Nebojša Gvozdenović i direktor Industrijskog parka Slobodne zone Subotica Saša Gravorac.

Sekretar Ivanišević je dodao da Pokrajinska vlada, kao osnivač Ekonomskog fakulteta i Slobodne zone, pruža snažunu podršku saradnji dve ustanove.

„Apsolutna podrška Ekonomskom fakultetu u Subotici, ali i slobodnim zonama. Starnim investitorima, koji dolaze u Srbiju, hoćemo da pokažemo da je Srbija ozbiljna zemlja, a to se pokazuje na najbolji način tako što imamo spoj i nauke i privrede i organa vlasti“, rekao je Ivanišević.

On je obećao da će naredne nedelje na Ekonomskom forumu u Tunisu predstaviti uspešnu saradnju visokoborazovnih ustanova i provrede u Vojvodini, baš kao što je to učinjeno i tokom prethodno održane Svetske izložbe u Dubaiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar