Jandeks ce otkupiti preostale zalihe IKEA proizvoda u Rusij

MOSKVA – Kompanija Jandeks Market, u vlasništvu ruskog internet giganta Jandeksa, saopštila je danas da se dogovorila da otkupi preostale zalihe švedskog proizvođača nameštaja IKEA, koji je zatvorio prodavnice u Rusiji.

Jandeks je potpisao obavezujući dokument za kupovinu više od 20 miliona proizvoda IKEE, od nameštaja pa do plišanih igračaka, koji preostali nakon finalne onlajn prodaje ovog leta, navodi se u šaopštenju i dodaje da će ruska firma početi prodaju tih artikala pre kraja godine, prenosi Rojters.

IKEA je odlučila da zatvori prodavnice u Rusiji nakon napada Moskve na Ukrajinu u februaru ove godine, pridruživši se mnogim drugim zapadnom kompanijama, počev od proizvođača energenata do prehrambenih i odevnih lanaca, koje su napustile tu zemlju.

Glavna franšiza Ingka, koja poseduje većinu IKEA prodavnica u svetu, uključujući i one u Rusiji, saopštila je prošlog meseca da nije odlučio da li da proda svoje IKEA radnje u Rusiji, koje su 2021. godine generisale oko 4,0 posto ukupnog prihoda grupe.

Njeni tržni centri u Rusiji su i dalje otvoreni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar