Javni prevoz preskup za 70 odsto Francuza

Najveći problemi javnog prevoza u Francuskoj, prema mišljenju većine građana te zemlje, jesu visoke cene i nedovoljna tačnost, pokazala je najnovija anketa Nacionalnog udruženja za zaštitu prava potrošača (CLCV).

Prema rezultatima ovog istraživanja, koju CLCV sprovodi već petu godinu zaredom, čak 43,7 odsto korisnika javne železnice, metroa, tramvaja, RER-a (brzi vozovi pariskog regiona), izjavljuje da se često suočava s problemima kašnjenja vozila, što je veća stopa u odnosu na prošlu godinu kada je takvo iskustvo imalo 40,1 odsto ispitanika, piše francuski list Figaro.

Isto tako, skoro 70 odsto anketiranih (69,1 odsto) ocenilo je da su usluge javnog saobraćaja skupe ili vrlo skupe. Kako navode iz ovog udruženja, iako je najnoviji rezultat bolji u odnosu na prošlu godinu, kada je 80 odsto građana tvrdilo da je javni prevoz skup, to je još uvek vrlo visoka stopa.

List podseća da je Francuska javna železnica (SNCF), koja je najviše pogođena ovim istraživanjem, početkom godine podigla svoje tarife 2,6 odsto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

francuskajavni prevoz
Komentari (0)
Dodaj komentar