JUB i Marjanović u renoviranju škole u Boljevcu

BOLJEVAC – Kompanija JUB renovirala je i učinila energetski efikasnim učionice osnovne škole u Boljevcu, a humanitarnu akciju podržao je i proslavljeni košarkaš Boban Marjanović koji je tu školu pohađao.

JUB je saopštio da je Marjanović jučerašnjim druženjem sa školarcima podržao humanitarni projekat i doprineo poboljšanju uslova rada u školi koju pohađa 450 dece.

Navodi se da će fasadnu površinu škole od sada krasiti mural umetnice Marije Savić, čija je poruka da svi putevi vode u školu.

„Slika sa motivom košarkaša, koju je slikarka Marija Savić, izradila JUB-ovim fasadnim bojama, tako školi daje jedinstven i kreativan pečat, jer podseća mlade školarce koliko je u školi zabavno i koliko je obrazovanje važno za postizanje uspeha i ostvarivanje životnih ciljeva svakog pojedinca u razdoblju odrastanja“, navodi kompanija JUB.

Najavljeno je da će projekat na dobrobit dece biti nastavljen i naredne godine i to šarenim renoviranjem lokalne bolnice u Boljevcu.

Dodaje se da se Marjanović kao ambasador škole za dobar cilj na ovom humanitarnom projektu udružio se sa kompanijom JUB, koja se kao društveno odgovorna kompanija pobrinula za energetsku obnovu unutrašnjih zidnih površina.

Druženje sa Marjanovićem bila je prilika da se školarci takmiče za JUPOL nagrade.

Takmičenja su bila na temu košarke, u slikanju i kreiranju raznovrsnih kolor motiva JUPOL bojama i DIPI sredstvima za nijansiranje.

„Zajedno sa kompanijom JUB, koja decenijama posluje na tržištu Srbije i tradicionalno podržava renoviraje i sanaciju mnogih javnih objekata, proslavljeni NBA igrač doprineće poboljšanju uslova života i rada kako školske dece, tako i zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi sa kompletno renoviranim učionicama“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da primer koji cenjeni košarkaš svojim zalaganjem i podrškom u renoviranju školskog prostora daje učenicima u svom rodnom gradu je zaista od neprocenjive vrednosti za lokalnu zajednicu i širi region u svakom pogledu.

Na školi u Boljevcu koja radi od 1954. godine i matična je ustanova za 12 dislociranih jedinica, tokom raspusta promenjeni su i prozori.

Kompanija JUB obezbedila je sve potrebne količine građevinskog materijala iz svog proizvodnog programa.

U okviru JUB Grupe posluje 13 zavisnih preduzeća, među kojima je i JUB Srbija u Šimanovcima, gde se odvija proizvodnja JUPOL boja.

Kompanija JUB, sa sedištem u Sloveniji, najstariji je proizvođač zidnih boja sa tradicijom dugom 147 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar