Jubilej AmĆama u Srbiji, partner Vlade u reformi privrede

BEOGRAD – Američka privreda komora (AmĆam) koja okuplja 210 kompanija iz SAD i drugih zemalja, obeležila je danas 20 godina rada u Srbiji svečanošću kojoj je prisustvovala predsednica Vlade Ana Brnabić.

Predsednik Upravnog odbora AmĆam Stefan Lazarević rekao je da će prioriteti te organizacije i njenih članica u narednom periodu biti digitalna transformacija, agenda za ekološki čistu i energetski efikasnu Srbiju, unapređenje sistema zdravstvene zaštite i poslovna integracija kroz regionalne inicijative.

„Verujemo da su ovi prioriteti ključni za nastavak kreiranja predvidivog i stabilnog poslovnog okruženja, te da ćemo i sa narednom Vladom Srbije nastaviti da sarađujemo u ovim oblastima“, istakao je Lazarević.

On je podsetio da AmĆam okuplja više od 210 kompanija koje su u Srbiju investirale preko 14 milijardi evra i koje zapošljavaju više od 100.000 građana.

„Naš cilj je da kroz partnerstvo sa Vladom Srbije unapređujemo poslovnu klimu, da promovišemo najbolje američke i evropske poslovne prakse i vrednosti, kao i da kontinuirano omogućavamo profesionalni razvoj članova i unapređenje obrazovanja prema potrebama poslovne zajednice“, naveo je Lazarević.

Premijerka Brnabić je ocenila da je AmĆam prethodne dve decenije uvek bio snažan i pouzdan partner Vlade.

„Zajedno smo radili na stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i doprineli tome da Srbija postane jedan od svetskih lidera u privlačenju stranih direktnih investicija. Zajedno smo menjali najvažnije zakone, administraciju, kreirali reforme u oblasti vladavine prava kako bi pravosuđe u Srbiji bilo potpuno nezavisno, doprineli da srpska privreda ima svoju sigurnost i bezbednost da ulaže i da se širi. Ovom prilikom želim da vam se zahvalim zato što ste verovali u Srbiju i što ste podrška Vlade Srbije na ovom putu“, istakla je Brnabićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar