Junajted grupa: Premijerka Srbije otvoreno podržala Telekom Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić otvoreno podržava Telekom Srbije i napadom na Junajted (United) grupu potvrdje da u Srbiji zakoni nisu jednaki za sve, saopštila je Junajted grupa.

„Premijerkino obraćanje javnosti, samo je još jedna potvrda da Telekom pokušava da nas eliminiše kao konkurenciju uz pomoć države i ojača svoj monopol širom Srbije“, navodi se u saopštenju Junajteda povodom jučerašnje izjave premijerke da je Junajted grupa naredila Telekomu da ukine sve njene kanale, medju kojima je i TV N1, a da Telekom traži način da se postigne dogovor.

Junajted grupa je istakla da traži fer, transparentnu i ravnopravnu tržišnu utakmicu, primenu jasnih i istovetnih pravila igre za sve učesnike na tržištu i usaglašavanje sa najboljom praksom u Evropskoj uniji, jer je „samo fer konkurencija u najboljem interesu krajnjih korisnika“.
 
„Ravnopravna utakmica ne može postojati ukoliko nadležni organi jednom operatoru omogućavaju širenje i unapredjivanje infrastrukture po hitnom postupku, a drugog onemogućavaju da ponudi usluge korisnicima, ukoliko jednom operatoru izriču stroge uslove pri konsolidaciji tržišta, a od drugog ne zahtevaju nikakve uslove i omogućavaju monopolizaciju čitavih gradova, odnosno jednog operatora podstiču u nezakonitom postavljanju mreže, a drugom operatoru uklanjaju zakonito postavljenu mrežu“, ukazala je Junated grupa.
 
Dodaje se da je ravnopravna utakmica ugrožena i time što jedan operator netransparentno zloupotrebljava javnu svojinu, a drugom se operatoru nameću neopravdana ograničenja korišćenja sopstvene privatne svojine.
 
Junajted grupa je pozvala izvršnu vlast u Srbiji i „njihovog štićenika kompaniju Telekom da prestanu neistinama da obmanjuju gradjane i zaustave progon“ te grupacije koja je jedna od najvećih investitora u Srbiji.
„Od ključne važnosti za fer tržišnu utakmicu jeste da nadležni organi na isti način tretiraju sve učesnike na tržištu, bez privilegovanja ili diskriminacije. Za to nisu potrebne zakonske izmene, dovoljno je samo da se zakoni primenjuju na isti način za sve“, istakla je Junajted grupa.

Na kanalima Supernove od 17. januara ne emituju se programi Junajted medije – Sport klub, Nova S, Nova Sport i N1.

Supernova, brend nastao spajanjem kablovskih operatora Kopernikus, Radijus vektor i AVcom, koji je od aprila prošle godine u sastavu Telekoma Srbija grupe, tvrdi da je dobio ponudu za emitovanje programa Junajteda sa lošijim uslovima nego što su imali kablovski operatori koji su u njenom sastavu.

Junajted ukazuje da je ponudio iste uslove.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar