Junajted grupa: Telenor nudi saradnju a planira uništavanje televizija N1 i NOVA S

 Junajted (United) grupa danas je objavila da joj je kompanija Telenor Srbija ponudila saradnju i distribuciju programa televizija N1 i Nova S, kao i ostalih njenih kanala, čime ponovo prejudicira odluku da će dobiti dozvolu Komisije za zaštitu konkurencije da na infrastrukturi Telekoma Srbija postane novi kablovski operator.

„Nekoliko puta smo Telenor javno podsetili, kad već sami ne vide ili ne žele da vide, da je Junajted grupa u Srbiji izložena progonu, opstrukcijama i pretnjama i da ta kompanija odlukom da učestvuje u kartelu sa kompanijom Telekom Srbija doprinosi pojačavanju tih pritisaka“, navodi se u saopštenju Junajted grupe.

Podseća se da su mediji nekoliko puta objavili dokumenta Telekoma gde, kako je istaknuto „jasno stoji da saradnja sa Telenorom omogućava stavljanje tačke na poslovanje kompanije Junajted medija i njenih kanala, ali se kompanija Telenor ni od ovoga nije ogradila“.

„Umesto toga, Telenor se nažalost odlučio za neobičnu strategiju, da pred gradjanima Srbije budu ‘naivni’ i ‘nevini’ i da ne odustanu od antikonkurentskih ciljeva koji za posledicu mogu imati gušenje slobodnih medija i progon SBB kompanije“, upozorila je Junajted grupa.

Za tu kompaniju je „neshvatljivo“ da joj Telenor nudi saradnju dok istovremeno „vodi negativnu kampanju o televizijama N1 i Nova S“.

„Iako smo javno pozvali Telenor da pokažu iskrenost pred svim gradjanima Srbije da ne žele da budu podizvodjač Telekomu u pokušaju uništenja naše kompanije, da dokažu spremnost za saradnju tako što će podržati ulazak SBB kompanije na tržište mobilne telefonije i iznajmiti svoju infrastrukturu po tržišnim cenama, za sada na tu temu nema odgovora“, istakla je Junajted grupa u saopštenju.

Ocenjeno je da „Telenor već sutra može da omogući ulazak SBB kompaniji na tržište mobilne telefonije i tako delima pokaže da je za principe slobodne konkurencije, a ne da se za liberalno tržište zalaže samo u saopštenjima“.

„Tek kada svi operatori na tržištu budu u mogućnosti da pružaju sve četiri usluge, fiksnu i mobilnu telefoniju, internet i televizijske usluge, tržište će biti slobodno“, ocenila je Junajted grupa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar