Kako uštedeti na hrani u prodavnici (2)

Zalihe za dugu zimu

Ako kupujete voće i povrće od proizvođača, na pijaci umesto one na rafovima prodavnica, proćićete bolje. Možda dobijete i popust, a kod kuće pripremite džemove i zimnicu i mirni ste.

Sir se može zamrznuti

Tvrdi sir možete zamrznuti. Uzmite veću količinu, umotajte u plastičnu kesu i stavite u zamrzivač, na taj način ga možete čuvati i do 6 meseci.

Proverite rok trajanja

Obavezno proverite rok trajanja proizvoda – oni na popustu najčešće brzo ističu.

Veganska hrana je ipak jeftinija

Meso i ribu zamenite jeftinijim namirnicama kao što su povrće, žitarice, jaja i sl. Jaja su odličan i jeftin izvor proteina, a možete ih jesti za doručak, ručak ili večeru.

Ne kupujte gladni

Izbegavajte kupovinu na prazan želudac – gladni ljudi potroše do 20 posto više.

Malo pakovanje se ne isplati

Namirnice pakovane pojedinačno i one u kojima su dodatno podeljene porcije su jako skupe. Bolje da kupite veliko pakovanje, pa ga sami rasporedite na više manjih.

Koristite karticu

Gde god možete, popunite prijavu za registrovane kupce i dobićete karticu. Kao verni kupac ostvarićete pogodnosti i popust na određene namirnice, a to će vam se na kraju isplatiti.

Izbegavajte slatkiše i grickalice

Uštedećete novac ako se odreknete nezdravih grickalica i slatkiša koji su štetni i za vaš novčanik i za vitku liniju. Umesto toga, jedite voće koje je zdravije i jeftinije, a od njega možete napraviti i ukusan voćni sladoled ili voćni kolač.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranaprodavniceušteda
Komentari (0)
Dodaj komentar