Kanadski avio-prevoznik trajno ukinuo liniju Toronto-Zagreb

ZAGREB – Er Kanada Ruž, podružnica nacionalne avio-kompanije Er Kanada, trajno je ukinula liniju Toronto-Zagreb-Toronto, piše portal Kroejšan Avijejšen.

Kompanija je tu sezonsku liniju uvela u junu 2018. godine, saobraćajući između Toronta i Zagreba čak četiri puta nedeljno, avionima tipa B767-300 kapaciteta 282 sedišta.

Na toj ruti su avioni ovog avio-prevoznika leteli i tokom 2019. godine, a zbog globalne kovid pandemije je prošle godine linija privremeno suspendovana.

Mada je Er Kanada Ruž do pre nekoliko dana nudila u prodaji direktne letove na ovoj liniji za letnju sezonu 2021., do realizacije letova ipak neće doći.

Naime, kompanija je planirala da na toj liniji, u slučaju povoljne epidemiološke situacije i dobrog bukinga, koristiti avione iz flote Er Kanade, ali kako je potvrđeno hrvatskom portalu, nije postignut zadovoljavajući nivo rezervacija.

S obzirom na to da Er Kanada intenzivno radi na preuzimanju Er Transata, koji takođe saobraća između Toronta i Zagreba u letnjem redu letenja, bilo je za očekivati da će na ovoj liniji nakon preuzimanja ostati da leti samo jedan prevoznik. Ipak, do realizacije te ajvizicije još nije došlo, a Er Kanada Ruž je ukinuo liniju za Zagreb.

Nakon odlaska Emirejtsa i Korijan Era, ovo je odlazak treće avio-kompanije koja je Zagreb spajala s dalekim zemljama.

Portal dodaje da i Er Transat, koji je u decembru potvrdio nameru saobraćanja prema Zagrebu u ovoj letnjoj sezoni, sada ozbiljno razmatra mogućnost da zbog slabe potražnje i ograničenja putovanja ipak otkaže redovne operacije između Hrvatske i Kanade. Konačna odluka još nije doneta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar