Karneks se prvi odazvao inicijativi „Spasimo hranu“

BEOGRAD – Karneks, članica MK grupe, prva je kompanija koja je donirala svoje proizvode u okviru inicijative „Spasimo hranu“, obezbedivši 2.800 pakovanja humusa.

Pomoć zajednici i podrška aktivnostima protiv rasipanja hrane deo su naše misije, saopštio je Karneks.

Karneks je tokom Nacionalnog dana davanja, koji je ove godine bio posvećen prikupljanju hrane za najugroženije, donirao 2.800 pakovanja humusa.

Na konferenciji CSR foruma, na panelu posvećenom predstavljanju rezultata kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“, učestvovali su predstavnici kompanija koje su se odazvale ovoj inicijativi, podržale kampanju i svojim angažovanjem dale veliki doprinos.

„Naša je moralna obaveza da budemo svesni problema, siromaštva i gladi, a cilj svima nama, posebno kompanijama koje to i mogu, treba da bude da pomognemo da se sačuva hrana, da dođe do svih kojima je neophodno. To nije samo čin odgovornosti, nego i čin ljudskosti koji će svima pomoći da živimo bolje“, istakla je na panelu direktorka marketinga kompanije Karneks Olivera Papestijević.

Kako je navedeno, za Karneks, kao jednog od lidera u industriji hrane, borba protiv gladi je prirodno opredeljenje.

„Pomoć zajednici i podrška aktivnostima protiv rasipanja hrane deo su naše misije i nastojimo da, koliko god možemo, omogućimo bar jedan siguran obrok za što više ljudi, naglasila je Papestijevićeva.

Karneks je u partneristvu sa Bankom hrane do sada, u protekle četiri godine, donirao više od 70 tona svojih proizvoda za oko 250 udruženja i institucija širom Srbije, čime je obezbeđen makar jedan obrok za oko 420.000 ljudi.

Ovakav način doniranja sigurno će se i dalje nastaviti i proširiti, poručuju iz Karneksa.

Osim toga, kompanija tradicionalno donira lokalnim udruženjima i ustanovama u Vrbasu i okolini, i podržava mnoge sportske i kulturne aktivnosti mladih, pomaže socijalne institucije za starije i domove za ometene u razvoju.

U kampanji „Spasimo hranu“, koju su organizovali Srpski filantropski forum i Koalicija za dobročinstvo, predvođeni Fondacijom Ana i Vlade Divac, uz podršku USAID, učestvovale su i ostale članice MK grupe: kompanija Flora donirala je više od 2.000 konzervi proizvoda (krastavca, cvekle, boranije i kukuruza), Sunoko je donirao tonu šećera, a Agrounija se priključila akciji sa 1,5 tonom jabuka i 300 litara sokova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar