Kompanija Nestle nagradila mlade naučnike, dizajnere, umetnike

BEOGRAD – Desetoro najtalentovanijih mladih ljudi, od 127 koliko se prijavilo na konurks „Nescafe 3u1 Generacija“, večeras je od kompanije „Nestle“ dobilo po 2.018 evra za dalje usavršavanje…

„Imaš talenat, a ne znaš kako da ga pokažeš? Najbolji si naučnik, matematičar, sportista, glumac ili umetnik u društvu, ili imaš neki drugi dar, a nemaš priliku da ga usavršiš?“ bio je moto sa kojima su mladi između 16 i 26 godina pozvani na konkurs kojim kompanija „Nestle“ pomaže najboljima da razvijaju dar do neslućenih granic.
Tu priliku dobili su svi učesnici konkursa, a nagrade su zaslužili Irena Stolić, David Dubajić, Olja Šovljanski, Tiodor Grujović, Olga Đurović, Danilo Cerović, Isidora Rištić, Sofija Stević, Teodora Arsić i Katarina Zec.
David od nagrade planira da nabavi kućni 2D studio za animacije, Olja opremu da nastavi istraživanje koje bi pomoglo saniranju pukotina na betonu uz pomoć mikroorganizama, Olga planira da se pripremi za studije vizuelnih umetnosti, Tiodor da razvija veštine u američkom fudbalu kako bi zaigrao u NFL ligi…
Irena će kupiti originalne delove za robota koga je napravila, Danilo će novac iskoristiti za master studije dizajna u Rimu, Isidora za iznajmljivanje prostora za glumu, Katarina za dalje usavršavanje u baletu, Teodora za oslikavanje tela, a Sofija za solo pevanje.
Brend menadžerka Sonja Šljivić rekla je Tanjugu da kompanija „Nestlé“ na mnogo načina podržava mlade da završe obuke i dodatne veštine za zapošljavanje, a konkurs je upravo bio jedan od tih projekata kojim pokazuje posvećenost kreiranju perspektivnih zajednica.
„Znali smo da je Srbija puna talenata i pre pokretanja konkursa, ali nas je oduševila raznolikost, strast i motivacija 127 prijavljenih. Bilo je veoma zahtevno izaberati 10 najboljih. Kao kompanija koja je uvek mislila na mlade nastavićemo da projekte usmeravamo ka njima, jer smatramo da privatni sektor ima odgovornost ka zajednici u kojoj posluje, i ka mladim koji je svojom energijom pokreću i menjaju na bolje“, rekla je Šljivić.
Poznato je, dodala je, da je talenat važan na putu do uspeha, ali je na njemu potrebno raditi, kao i podržavati ga kako bi se dostigao maksimum.

„Nestle“ je tu da mladima finansijski pomogne u stvaranju perspektivnije buducnosti, rekla je Šljivić i dodala da građani kupovinom „Neskafe“ proizvoda takođe podržavaju mlade, jer se deo novca od prodaje odvaja za nagrade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar