Kompanija Rio Sava eksplorejšn održala Dan dobavljača u Loznici

 Rio Sava eksplorejšn (Exploration), ćerka firma kompanije Rio Tinto, danas je u Loznici organizovala razgovore sa 27 potencijalnih dobavljača iz Srbije, saopšteno je danas.

Dan dobavljača održan je, kako je ostaknuto, u skladu sa ciljevima kompanije – da na svakoj lokaciji radi na osnaživanju zajednice.

„Posvećeni smo partnerskom odnosu koji donosi dobrobit zajednici, dobavljačima i našem poslovanju, a na isti način poslujemo i u Srbiji“, navodi se u saopštenju Rio Save.

Najavljeno je da će se razgovori sa dobavljačima u narednom periodu redovno održavati jednom mesečno, druge srede u mesecu.

„Cilj nam je da podržimo osnaživanje srpske privrede, da unapredimo mogućnosti i konkurentnost domaćih dobavljača, kako bi u svakom trenutku mogli da odgovore na zahteve tržišta, kao i da pružimo priliku svim zainteresovanim kompanijama da postanu deo našeg projekta“, navela je kompanija koja u okolini Loznice istražuje nalažište jadarita.

Nemanja Stojić iz Tima nabavke Rio Save je rekao da u kompaniji veruju da će zajedno, uz podršku i ekspertizu koju poseduje multinacionalna korporacija Rio Tinto, doprineti tome da domaće kompanije budu najpoželjniji dobavljači.

„I to ne samo za Rio Tinto, već da će zahvaljujući partnerstvima koja razvijamo, sutra biti konkurentni i pravi izbor i drugih velikih korporacija“, kazao je Stojić.

Rio Sava je pozvala zainteresovane kompanije da se prijave i iskoriste priliku da predstave svoju ponudu na predstojećem Danu dobavljača, koji će biti organizovan 11. avgusta u Loznici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar