Kompanija Sunoko otvorila Istraživačko-razvojni centar

Kompanija Sunoko otvorila je Istraživačko-razvojni centar, prvi takve vrste u oblasti agrara u Srbiji, što će omogućiti efikasniju proizvodnju šećerne repe, saopšteno je danas.

Direktor Istraživačko-razvojnog centra Sunoko Nenad Trkulja rekao je da će Centar svojom podrškom dati veliki doprinos još boljem kvalitetu šećera, što je od izuzetnog značaja za proizvodnju bezbedne hrane, ali i za celokupnu domaću prehrambenu industriju.

„Otvaranjem Istraživačko-razvojnog centra moći ćemo da, zahvaljujući najsavremenijim istraživačko-laboratorijskim i stručnim kadrovskim kapacitetima, identifikujemo sve potencijalne probleme u proizvodnji šećerne repe i adekvatno odgovorimo svim potrebama u tom procesu“, izjavio je Trkulja.

Stručnjaci Centra nastojaće da u uzgoju šećerne reše i proizvodnji šećera budu smanjeni troškovi, da prinosi budu veći, a manji negativan uticaj na životnu sredinu, navodi se u saopštenju.

Centar će organizovati stručna predavanja za sve proizvodjače šećerne repe u Srbiji, dok su za sve proizvodjače sa kojima Sunoko ima ugovor obezbedjene direktne edukacije i konsalting na terenu.

Sunoko, koji je deo MK Grupe, godišnje proizvede do 400.000 tona šećera u svoje tri fabrike i  najuspešniji je proizvodjač šećera u jugoistočnoj Evropi, tvrde iz ove kompanije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar