Konferencija „Investirajte u Vojvodini“ u Novom Sadu

NOVI SAD – Potpredsednik pokrajinske vlade Đorđe Milićević otvorio je danas konferenciju „Investirajte u Vojvodini“, na kojoj su predstavnicima ambasada, privrednih komora iz inostranstva i drugim učesnicima iz zemlje i inostranstva predstvljeni investicioni potencijali u Vojvodini.

„U Srbiji i Vojvodini je poslednjih nekoliko godina dobra klima za ulaganje. To govore brojke i rezultati, pa je tako prošle godine zabeležen rast bruto domaćeg proizvoda od 4,5 odsto, što je najviše u prethodnoj dekadi“, rekao je Milićević, a prenosi pokrajinska vlada u saopštenju.

On je istakao da su u protekle tri i po godine napravljeni ozbiljni iskoraci u stvaranju investicionog ambijenta u Vojvodini.

Kako je istakao, formirana je Razvojna agencija Vojvodine koja svojim podsticajnim merama pomaže i podstiče investiranje kako domaćih, tako i stranih investitora.

Te mere, kako je rekao Milićević, podstiču i subvencionišu novo zapošljavanje ili nabavku nove opreme, tehnološko osavremenjavanje i drugo.

On je naglasio da se ove godine očekuje rast do 3,5 procenata BDP, te da će dobra godina u agraru dodatno doprineti tom rastu.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević je rekao da mere koje se realizuju na republičkom i pokrajinskom nivou, u saradnji sa komorama i drugim institucijama, daju veoma dobre privredne rezultate.

„Da se dobro radi govori podatak o rastu trgovinske razmene od 10 odsto u prvih sedam meseci ove godine, odnosno ona iznosi preko 7 milijardi evra od čega je izvoz iz Vojvodine 3,5 milijardi evra“, naveo je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar