Konferencija proizvođaca jabuka i krusaka 3. -5. avgusta u BG

BEOGRAD – Konferencija Prognosfruit koja okuplja proizvođače jabuka i krušaka iz cele Evrope, biće održana u beogradskom hotelu Hajat, od 3. do 5. avgusta, saopštili su organizatori Svetska asocijacija proizvođača jabuka i krušaka i domaća Asocijacija Serbia Does Apples.

Osim objavljivanja godišnje prognoze proizvodnje jabuka i krušaka za predstojeću sezonu, što Prognosfruit radi od 1976. godine, na ovogodišnjem skupu će predstavnici sektora razgovarati o situaciji u ovoj oblasti na severnoj hemisferi, kao i o globalnim perspektivama za proizvodnju jabuka i krušaka.

Generalni sekretar Svetske asocijacije proizvođača jabuka i krušaka Filipe Binard je istakao da će za tri dana, koliko će konferencija trajati predstavnici sektora jabuka i krušaka moći da se, nakon dve godine onlajn sastanak, sretnu uživo i razmene iskustva.

Julka Toskić iz Asocijacije Serbia Does Apples je navela da je ovo prilika da se u srpski sektor jabuka i krušaka predstavi u najboljem svetlu

U saopštenju se podseća da je naša zemlja jedan od najvećih proizvođača jabuka u Jugoistočnoj Evropi, da se u Srbiji jabuke proizvode na površini od 27.000 hektara i postižu prinosi od 60 do 80 tona po hektaru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar