Konkurs: Deset miliona dinara za proizvođače organske hrane

NOVI SAD – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje, kao i za nabavku mehanizacije za organsku proizvodnju na teritoriji Vojvodine, piše portal Poljoprivrednik.

Za taj konkurs opredeljeno je 10 miliona dinara, dok je maksimlani iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi do milion dinara.

Sredstva namenjena po tom konkursu predviđena su za sufinansiranje do 80 odsto podrške troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje, kao i nabavku priključne mehanizacije, umanjenog za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost.

Za ostvarivanje prava na korišćenje sredstava u obzir će se uzeti mašine kupljene od početka ove godine što mora biti dokumentovano avansnim računom, računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, jedinstvenim carinskim ispravama ukoliko je reč o opremi iz uvoza, kao i drugim dokazima.

Pravo na konkursu imaju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu i to fizicka i pravna lica.

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po Konkursu, za obe namene.

Prijave za konkurs podnose se do 1. novembra 2018. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar