Konsultantska kuća u RTB Boru

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da još ne postoji rešenje za RTB Bor i za Resavicu, ali da se radi na tome.

Vučić je na konferenciji za novinare da je konsultantska kuća Mekinzi ušla u RTB Bor da bi napravila „dijagnostiku“ i da bi bilo uradjeno sve što može.

„Ja imam pitanje za sve u Srbiji. Ko god da ima rešenje, neka nam pomogne. Ono što bi neki drugi da traže – da to ili zatvaramo ili bud-zašto damo. A mi to ne želimo“, rekao je Vučić.

On je rekao da će biti uništena budućnost istočne Srbije, ako se zatvore RTB Bor i Resavica.

„Da 30.000 ljudi izbacimo iz sistema, to za nas nije lako. Možda je ekonomski dugoročno zdravije, ali bi u potpunosti uništilo budućnost u istočnoj Srbiji. Ja na to nisam spreman kao predsednik Vlade Srbije“, kazao je on.

„Mi moramo da ponudimo rešenje za one probleme koji su za nas najveći, a to su RTB i Resavica i ova preduzeća koja imaju zaštitu Srbije“, rekao je Vučić i dodao da će peta revizija aranžmana sa MMF-om biti ključna.

On je kazao da će 18. februara u Beogradu razgovarati sa šefom misije Medjunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Džejmsom Rufom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar