Kopernikus kupio dve radio stanice

Agencija Republike Srbije za privatizaciju objavila je danas da je sa kompanijom „Kopernikus“ potpisala ugovore o prodaji radija „Šid“ i „Raška“, ukupne vrednosti 545.950 evra.

„Kopernikus kejbl netvork“ je Radio „Raška“ platio 14.950 evra, a za Radio „Šid“ je dao 531.000 evra što je cena 76 puta veća od početne, po kojoj je taj lokalni radio bio ponuđen.

U sistemu „Kopernikus“ su kablovski operater i televizija s tri kanala.

Agencija za privatizaciju je bila obavezna da pre potpisivanja ugovora dobije saglasnost Uprave Ministarstva finansija Srbije za sprečavanje pranja novca i Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Do sada je potpisano šest ugovora o prodaji kapitala medijskih preduzeća, a prva četiri su potpisana 25. septembra. To su kupoprodajni ugovori za Radio-televiziju „Inđija“, televiziju „Apolo“ iz Novog Sada i informativno propagandne centre „Vladičin Han“ i „Kula“.

Agencija za privatizaciju je oglasila privatizaciju 50 medija, od čega su 22 prodata u prvom krugu, dok 28 ide u drugi krug privatizacije.

Rok za završetak privatizacije medija u vlasništvu Republike Srbije i lokalnih samouprava je 31. oktobar. Ako do tada ne budu prodati, njihov kapital će besplatno biti podeljen bivšim i sadašnjim zaposlenima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar