Kovačević (Nova stranka-Da se struka pita): Da li će Srbija moći da koristi svoj gas iz …

Predsednik Nove stranke-Da se struka pita Vladimir Kovačević danas je zapitao da li Srbija može da bude sigirna da će moći da koristi rezerve gasa koje su za njene potrebe i novac uskladištene u Madjarskoj.

„Kao čovek sa iskustvom od više od 30 godina rada u privredi i industriji imam zebnju da li će gas koji smo kupili državnim parama gradjana Srbije i uskladištili ga u drugoj državi biti i zasigurno naš kada nam zatreba“, naveo je Kovačevič u saopštenju.

On je izrazio sumnuju da može da se dogodi da Madjarska ostane pod nepredvidjenim okolnostima bez dovoljno gasa, da radijatori njihovih gradjana ostanu hladni i da u tom slučaju može da „posegne“ ka srpskim zalihama gasa uskladištenim u toj zemlji.

„Da li smo sigurni da ne postoji scenario vanrednih prilika po kojima bi nam predsednik Madjarske Viktor Orban, uz sav prijateljski stav prema Srbiji, mogao reći – izvinite, obeštetiću vas, nemam izbora, moram uzeti gas jer mi je potreban? Da li bi u tome iko mogao da ga spreči? Da li bismo u toj situaciji imali pravo i da se ljutimo?“, zapitao je Kovačević.

Dodao je da nam ne preostaje ništa nego do da verujemo u informacije i intuiciju predsednika Srbije da se to ipak neće dogoditi.

„Planiranje je najvažnija stategija politike Nove stranke–Da se struka pita, a ona podrazumeva razradu svih aspekata rizika koji utiču na standard gradjana. Nikako se neće ponoviti da jednoj ozbiljnoj državi, kakva se trudimo da bude naša Srbija, usfali skladišnih prostora za tako važne energente kao što je to gas“, rekao je Kovačević.

Naveo je da su sada gradjani u situaciji da se nadaju „partnerstvu, prijateljstvu i dobroj nameri suseda“ i u eventualnim vanrednim situacijama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar