Kraš ESOP:Kappa Star nije uputio ponudu za kupovinu deonica

ZAGREB – Društvo Kraš-ESOP, koje čine radnici-akcionari Kraša, saopštilo je da im firma Kappa Star Limited, u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića, nije uputila ponudu za kupovinu njihovog vlasničkog udela u Krašu i da su jedinu ponudu dobili od Mesne industrije braća Pivac.

„Povodom upita i napisa u medijima, navodimo da društvo Kappa Star Limited nije društvu Kraš-ESOP d.o.o. uputilo ponudu za kupovinu imovine Kraš-ESOP-a“, piše u reagovanju tog društva koje je Tanjugu dostavila PR agencija Manjgura u ime Kraš-ESOP-a, a povodom navoda hrvatskih medija koje je Tanjug preneo.

Jedina ponuda koju je društvo Kraš-ESOP-a primilo, kako se dodaje, jeste ponuda društva Mesna industrija braća Pivac d.o.o., i to dana 23. novembra 2019. godine, u kojoj ističu svoju zainteresovanost za dalje sticanje deonica Kraša, koje bi im omogućilo efikasno sprovođenje strateških ciljeva u pogledu Kraša koje su istakli i u Ponudi za preuzimanje.

Povodom primljene ponude, Kraš-ESOP je izneo društvu MI braća Pivac uslove prodaje deonica Kraša, a koji su prethodno doneti na Skupštini Kraš-ESOP-a.

Budući da je društvo MI braća Pivac prihvatilo sve uslove Kraš-ESOP-a, sklopljen je Ugovor o prodaji i prenosu deonica, kao i Sporazum o socijalnom partnerstvu, navodi se dalje.

„Napominjemo da je Kraš-ESOP d.o.o. društvo zatvorenog tipa, čiji članovi mogu biti isključivo zaposleni u Krašu d.d. i njegovim povezanim društvima. Kraš-ESOP je osnovan sa svrhom održavanja radničkog deoničarstva u Krašu d.d. te da su mu aktivnosti vezane za radničko deoničarstvo jedina delatnost“, piše u saopštenju.

Napominje se da je Skupština društva telo i mesto na kojem se obavlja sva komunikacija i donose sve odluke koje bitno utiču na položaj društva u vlasničkoj strukturi Kraša.

„U konkretnom slučaju svi članovi društva bili su informisani i konsultovani pre donošenja svih pomenutih odluka. Izuzev zakonskih obaveza na osnovu propisa o tržištu kapitala, koje kao deoničar društva Kraš d.d. imamo prema regulatoru i Zagrebačkoj berzi, Kraš-ESOP nije dužan niti da obrazlaže niti da komentariše donesene odluke, te smatramo da ne postoji poseban interes javnosti zbog kojeg bi činili navedeno.

Smatramo da je poslovanje i donošenje odluka od strane ovlaštenih tela Kraš-ESOP-a isključivo pitanje njegovih članova, odnosno radnika Kraš grupe, te iste vidimo kao jedinu zainteresovanu stranu“, piše u odgovoru Kraš-ESOP-a povodom medijskih napisa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar