Lazarevic na celu AmĆama – Milena Radulović nagrađena

BEOGRAD – Američku privrednu komoru u Srbiji (AmĆam) predvodiće generalni direktor NCR Srbija Stefan Lazarević a nagrada „Hero“ dodeljena je glumici Mileni Radulović, saopšteno je danas iz AmĆama.

Generalna skupština te komore izabrala je novi Upravni odbor na čijem je čelu Lazarević koji će AmĆam voditi u naredne dve godine.

Lazarević je istakao da će AmĆam ostati dosledan u misiji da podrži američke i druge investitore u Srbiji, kao i u podršci Vladi u reformama i kreiranju stabilnog, predvidivog i atraktivnog poslovnog okruženja.

„U sklopu te misije, svakako ćemo se uključiti i u jačanje regionalnih inicijativa, kao što je Inicijativa za otvoreni Balkan i nastojaćemo da budemo za svakim stolom za kojim se razgovara o unapređenju privrednog ambijenta, kao i ostalim temama koje se odnose na privlačenje investicija, zapošljavanje i poštovanje najviših standarda u svim sferama poslovanja“, rekao je on.

Prvi potpredsednik postao je Ivan Miletić iz Philip Moris Internationala, a drugi Ronald Seeliger iz Hemofarma.

U upravnom odboru su i Goran Vasić iz Telenora, Ksenija Karić iz Šnajder Elektrika, Marija Popović, OTP banke, i Milan Gospić iz Microsoft Srbija.

Upućena je i javna zahvalnosti dosadašnjem predsedniku Zoranu Petroviću na izuzetnim rezultatima uprkos izazovima tokom pandemije.

Upravni odbor AmĆama odlučio je i da glumica Milena Radulović dobije nagradu Heroina jer je javno, hrabro i požrtvovano učinila veliki gest progovorivši protiv rodno zasnovanog nasilja.

Navodi se da je ona to učinila u zaštitu života i integriteta, ne samo u svoje ime, već u ime svih žena.

Saopšteno je da je odluka o dodeli nagrade Upravni odbor komore doneo lako i jednoglasno, prepoznajući važnost odluke Milene Radulović da ne ćuti, te tako pokaže hrabrost i utiče na promene u društvu.

Ova komora predstavlja 200 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje zapošljavaju oko 99.000 građana Srbije i koje su ukupno u zemlju investirale četrnaest milijardi evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar