Lekovi Stade i Sanofija za 20 zemalja, među kojima i Srbija

BAD VILBEL – Multinacionalne kompanije STADA i Sanofi zaključile su sporazum o distribuciji zdravstvenih proizvoda široke potrošnje u odabranim evropskim zemljama, među kojima je i Srbija, a u cilju doprinosa zdravlju i dobrobiti potrošača na tim tržištima.

Sanofi će od novembra distribuirati svoj portfolio zdravstvenih proizvoda široke potrošnje preko kompanije STADA u 20 zemalja širom Evrope, uključujući nordijske i baltičke zemlje, zatim Holandiju, Irsku, Maltu, Bugarsku kao i ostale zemlje Balkana, među kojima je i Srbija.

STADA će, kako navode iz kompanije, navedene brendove plasirati kroz svoju jaku prodajnu, marketinšku i distributivnu mrežu.

Kako kažu, taj ekstenzivni sporazum o marketingu i distribuciji obuhvata oko 50 dobro etabliranih brendova, među kojima su i proizvodi Allegra, Bisolvon, Dulcolax, Ešentiale Forte N“.

„To su proizvodi iz kategorija: za ublažavanje kašlja i prehlade, protiv alergija, za ublažavanje bolova, za bolji rad organa za varenje, vitamini, minerali, dodaci ishrani, dermatološki preparati“.

Direktor sektora zdravstvenih proizvoda široke potrošnje GBU za Evropu u kompaniji Sanofi Paul Martingel izrazio je zadovoljstvo sporazumom.

„Drago nam je što će komercijalni raspon i prisustvo STADE omogućiti da nastavimo da gradimo još jače brendove i potrošačima osiguramo pristup našem pouzdanom portfoliju brendova. Uvereni smo da će saradnja omogućiti da na dobiti budu svi, kako obe kompanije, tako i zdravlje i dobrobit potrošača“, rekao je on.

Kako dodaju do sklapanja partnerstva došlo je ubrzo posle najave da STADA od kompanije Sanofi kupuje 16 brendova zdravstvenih proizvoda široke potrošnje etabliranih u brojnim zemljama, uključujući Francusku, Nemačku, Italiju, Poljsku i Španiju.

„Među pomenutim proizvodima su i Modafen tablete za ublažavanje simptoma prehlade i gripa, Frubiase dodaci ishrani za sportiste, Viscontour asortiman za negu kože bez alergena i drugi“, naveli su oni.

Kako naglašavaju u strategiji kompanije STADA zdravstveni proizvodi široke potrošnje imaju centralnu ulogu zajedno sa generičkim lekovima koji se izdaju na recept i farmaceutskim specijalitetima.

STADA je po prodaji među pet najuspešnijih igrača na evropskom tržištu u oblasti zdravstvenih proizvoda široke potrošnje.

„Ovaj sporazum sa kompanijom Sanofi predstavlja dodatni dokaz da je STADA pouzdan i poželjan partner, a svoju poziciju nastavljamo da jačamo“, istakao je Folker Sidov (Volker Sydow), globalni direktor za zdravstvene proizvode široke potrošnje kompanije STADA.

STADA Arzneimittel AG je kompanija sa sedištem u Bad Vilbelu. Fokusirana je na strategiju tri stuba koja obuhvata generiku, specijalitete, i zdravstvene proizvode široke potrošnje koji se izdaju bez recepta.

Na globalnom nivou, STADA svoje proizvode prodaje u oko 120 zemalja i ima nešto više od 12.000 zaposlenih.

U 2020. godini, STADA je ostvarila prodaju grupe od 3.010,3 miliona evra i korigovanu dobit pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) od 713,3 miliona eura.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar