Leskovac podržao 25 novih preduzetnika

LESKOVAC – U okviru lokalnog akcionionog plana za zapošljavanje Grada Leskovca 25 ljudi je dobilo subvenciju za samozapošljavanje u pojedinačnom iznosu od 250.000 dinara.

Ukupno je za tu namenu dato 6,25 miliona dinara, a sredstva će biti iskorišćena za otvaranje advokatskih kancelarija, frizerskih i kozmetićkih salona, automehanićarskih radionica i za pokretanje posla obrade metala i drveta.

Takođe u okviru ovog plana su obuhvaćene mere za obavljanje javnih radova, stručne prakse za visokoškolce, stručne prakse za visokoškolce sa prosećnom ocenom preko devet.

Tako je u 2020. godini angažovana 71 osoba i za te namene izdvojeno je 16,4 miliona dinara, objavljeno je na sajtu Grada Leskovca.

Ugovore o subvencijama uručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Grad Leskovac od 2013. godine uspešno izrađuje i realizuje Lokalni akcioni plan zapošljavanja. Od tada do danas ukupno je izdvojeno 182 miliona dinara i angažovano 1.233 lica. Jedna od mera u sklopu ovog plana je subvencija za samozapošljavanje, namenjena je osobama koje se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje vode kao nezaposlena lica i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva“, izjavio je tom prilikom Cvetanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar