Lidl: Dugoročni planovi u Srbiji

BEOGRAD – Kompanija Lidl Srbija, deo nemačkog prehrambenog diskontnog lanca Švarc grupa, dugo i temeljno se pripremala za ulazak na srpsko tržište i uloženi trud je dao rezultate, kaže generalni direktor Lidla Srbija, Tomislav Šapina, povodom obeležavanja prve godine poslovanja u našoj zemlji.

Tokom proteklih 12 meseci, Lidl je otvorio 33 prodavnice u 24 srpska grada i zaposlio više od 1.800 ljudi, a iz kompanije poručuju da je ovo tek početak, da su planovi za Srbiju dugoročni – a za sledeću godinu još i veći.

„Na svakom koraku se vidi da je Lidl postao važan deo života ljudi u Srbiji, pa imamo osećaj kao da se znamo duže od godinu dana“, dodaje Tomislav Šapina.

U kompaniji ocenjuju da su pozitivno uticali na srpsko tržište maloprodaje primenom, kako kažu, dobre prakse i pružanjem uslova kupovine u Srbiji kao u drugim evropskim zemljama.

Kao primer navode to da kupci svaki proizvod iz Lidlovog asortimana neprehrane mogu vratiti u roku od 30 dana od dana kupovine, ukoliko im iz nekog razloga ne odgovara.

Ističu, takođe, da Lidl Srbija posebno neguje partnerstva sa lokalnim dobavljačima voća, povrća, kafe i drugih segmenata, nudeći u svom asortimanu i 350 domaćih proizvoda.

Lokalnim proizvođačima sa kojima sarađuje, Lidl garantuje siguran plasman proizvoda i potencijal za rast i razvoj poslovanja, a zauzvrat očekuje standardizovan kvalitet proizvoda, kažu u ovoj kompaniji, koja je dolaskom na srpsko tržište proširila svoju poslovnu mrežu na 32 zemlje sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar