LSV: Od reorganizacije EPS-a samo štete, vratiti Elektrovojvodinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da poslovanje Elektroprivrede Srbije (EPS) nakon reorganizacije i centralizovanja svih pet privrednih društava za distribuciju električne energije „prate samo afere i štete“, umesto najavljenih velikih ušteda u poslovanju.

„Umesto silnih ušteda, kojima je pravdano centralizovanje svih pet privrednih društava za distribuciju električne energije u Srbiji uključujući i Elektrovojvodinu, poslovanje EPS-a nakon reorganizacije kompanije prate samo afere i štete. Sve je jači utisak da je cilj takve reorganizacije, izvedene po savetima konsultantskih kuća dovedenih pod sumnjivim okolnostima, obezvredjivanje EPS-a, kako bi neko tu kompaniju kupio što jeftinije“, ocenjuje se u saopštenju koje je potpisao pokrajinski poslanik LSV-a Robert Kolar.

Dodao je da će LSV nastaviti da insistira da se sistem EPS-a decentralizuje, a da se Elektrovojvodini vrati status preduzeća zaduženog za razvoj i održavanje elektrodistributivnog sistema i brigu o potrošačima električne energije na teritoriji Vojvodine.

Prema njegovim rečima, ukoliko je tačno pisanje pojedinih medija da je EPS oštećen za više desetina miliona evra, nije dovoljno samo da čitava afera dobije epilog na sudu, već bi „u svakoj normalnoj zemlji“ bilo logično i da resorni ministar Aleksandar Antić podnese ili barem ponudi ostavku iz moralnih razloga.

„U medjuvremenu, stručnjaci i inženjeri koji su decenije proveli brinući o razvoju, na primer, jedne Elektrovojvodine i mladi ljudi koji su školovani da ih naslede u tom iskustvu, sada su u zapećku, dok glavnu reč vode japiji u Beogradu, sa političkim vezama. Iz Beograda se ne vide kvarovi niti potrebe stručnjaka na terenu, nego samo potrebe za centralizovanim javnim nabavkama“, naveo je Kolar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar