Lucic: Telekom ima cime da se pohvali

BEOGRAD – Kompanija Telekom Srbija ove godine obeležava 25. rođendan i ima čime da se pohvali, kaže generalni direktor ove kompanije Vladimir Lučić.

„U poslednje tri godine operativna dobit Telekoma rasla je skoro četiri putra brže od prihoda koji su povećani za nepunih 20 milijardi, a operativna dobit porasla je za 20,5 milijardi, sa 24,9 na 45,3 milijarde dinara“, predočio je Luičić u intervjuu za nedeljnu Politiku.

On je najavio da će od avgusta svi korisnici usluga Telekoma moći da prate utakmice Premijer lige i sve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu na kanalu Arena.

„Tokom 2021. godine Telekom je prvi put u svojoj istoriji postao najveći operater po broju korisnika u sva četiri segmenta poslovanja: fiksna, mobilna telefonija, internet i multimedija. Zadržao je lidersku poziciju u fiksnoj i moblinoj telefoniji. U fiksnoj ima tri puta više pretplatnika od svih ostalih operatera zajedno, a u mobilnoj za trećinu više od druge po veličini kompanje“, ukazao je Lučić.

On je posebno istakao da je Telekom postao ubedljiv lider i u dva preostala segmenta poslovanja, internetu i multimedija.

„2018. godine ne samo da je zaustavljen trend pada broja korisnika inkternet usluga već od tada stabilno raste iz godine u godinu. Zahvaljući novom poslovnom pristupu udeo Telekoma na tržištu interneta na kraju 2021. godine dostigao je 55 odsto s tendencijom daljeg rasta“, predočio je Lučić.

On je podsetio da je Telekom u poslednje četiri godine ulagao u optičku mrežu, jaku mobilni telefoniju, superiorne sportske sadržaje, akvizicije kablovskih operatera i sopstvenu produkciju.

„Sada je već jasno ne samo da smo ubedljivi lideri u Srbiji, nego i da tu lidersku poziciju nećemo izgubiti ni u sledećih 10 godina svidelo se to nekome ili ne“, poručio je Lučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar