Mali: Novih 400 radnih mesta u Kapitol parku u Rakovici

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je obišao gradlište tržnog centra Kapitol park u Rakovici i istakao da je to investicija u vrednosti 30 miliona evra koja će obezbediti 400 radnih mesta, saopštila je Gradska uprava.

On je kazao da je pre samo nekoliko meseci taj deo Beograda bio „slika i prilika onoga što je ostavila prethodna vlast – napuštene hale i zatvorene fabrike“.

„Narednih meseci ovde će raditi 1.000 radnika domaćih kompanija, a u Beogradu trenutno ima 502 gradilišta“, istakao je Mali.

Dodao je da je cilj gradske vlasti otvaranje novih radnih mesta i investicije, bolji kvalitet života i veći životni standard svih Beogradjana, bez obzira da li žive u Rakovici, na Čukarici, Terazijama, u Lazarevcu ili Mladenovcu.

On je zahvalio investitoru, britanskoj kompaniji Posejdon, i naglasio da su pregovori bili dugi i teški, ali i da je to glavna karakteristika posla privlačenja investitora.

Kapitol park imaće oko 25.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje, a izgadnja će trajati do oktobra ove godine.

Obilasku gradilišta u Rakovici prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je podsetio da je na mestu budućeg Kapitol parka bila fabrika Rekord.

„Rakovica je platila visoku cenu loše i neodgovorne politike prethodnih vlasti. Sada je u Srbiji aktuelna jedna domaćinska vlast, koja želi da zapošljava, koja želi bolju budućnost za našu decu“, rekao je Stefanović.

Direktor Posejdon grupe Džejms Gan je najavio još investicija u Srbiji.

Ta grupacija ima tržni centar u Šapcu, a dogovorena je, po rečima Gana, izgradnja sličnog objekta u Somboru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar