Memić i Čen: Neophodno jačanje turističke saradnje Srbije i Kine

BEOGRAD – Ministar turizma i omladine Husein Memić i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo razgovarali su danas o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, sa posebnim osvrtom na saradnju u oblasti turizma i zaključili da je neophodno intenzivirati kontakte između turističkih privreda dve zemlje u cilju jačanja saradnje u tom sektoru.

Memić i Čen su izrazili nadu u potpuni oporavak i dalju ekspanziju turističkog prometa između dve zemlje kada prođe opasnost od širenja pandemije korona virusa na globalnom nivou, saopštili su iz resornog ministarstva.

Memić je tokom sastanka najavio da će Srbija sledeće godine pojačati svoje promotivne aktivnosti na kineskom tržištu koje će, uz najavljeno uspostavljanje direktnih letova između Beograda i kineskog grada Tjenđin u decembru, dati ključni impuls rastu turističkog prometa između Srbije i Kine u narednom periodu.

Čen je izrazila uverenje da će nakon ublažavanja mera protiv korona virusa koje se odnose na međunarodna putovanja u Kini, broj kineskih turista u Srbiji premašiti rezultate iz 2019. godine kada su bili na prvom mestu po broju stranih gostiju u našoj zemlji.

Memić i Čen Bo su se saglasili da je već od početka sledeće godine neophodno intenzivirati direktne kontakte predstavnika turističkih privreda dve zemlje u cilju daljeg jačanja saradnje u turizmu između dve zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar