Memorandum PKS i Rusko-srpske fondacije jača preduzetništvo

BEOGRAD – Memorandumom o saradnji Privredne komore Srbije i Rusko-srpske fondacije za kulturu i nasleđe, koji je danas potpisan u Beogradu, ozvaničena je uspešna saradnja ove dve institucije i stvoreni temelji za njeno jačanje i unapređivanje.

Memorandum su potpisale direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislava Simanić i direktor i osnivač Rusko-srpske fondacije za kulturu i nasleđe Natalija Šatilina.

„U narednom periodu zajednički ćemo raditi na jačanju preduzetništva u Srbiji sa posebnim akcentima na preduzetništvo mladih, zatim žensko kao i na socijalno preduzetništvo,“ izjavila je nakon potpisivanja memoranduma Branislava Simanić.

Ona je navela da godinama unazad u PKS funkcioniše sekcija za žensko preduzetništvo, da se najkasnije u roku od mesec dana može očekivati formiranje sekcije za mlade preduzetnike, a do kraja godine i sekcije za unapređenje socijalnog preduzetništva u Srbiji.

Simanićeva je naglasila da će se posebno zajednički raditi na umrežavanju naših i ruskih preduzetnika, organizaciji zajedničkih sastanaka.

„Želela bih da posebno istaknem i najavim da ćemo na osnovu ovog Memoranduma na jesen ove godine potpisati i memorandum o saradnji sa Privrednom komorom Sankt Peterburga a sve u cilju unapređenje preduzetništva u Srbiji“, rekla je Branislava Simanić.

Natalija Šatilina je naglasila da će Rusko-srpska fondacija za kulturu i nasleđe biti koordinator na potpisivanju memoranduma sa Sankt Peterburgom.

Istakla je da je želja ove fondacije da se odnosi dve zemlje ojačaju ne samo u kulturi nego i na ekonomskom planu i da će ubuduće raditi i na tome.

„Često nam se za pomoć obraćaju ruski preduzetnici koji žele da izađu na srpsko tržište da ih povežemo sa srpskim firmama. Naša fondacija će pomagati u tome“, rekla je Šatilina.

Dodala je da će se ta pomoć ogledati pre svega u umrežavanju naših i ruskih firmi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar