Meriot i Milenijum grade hotelski kompleks u Vranjskoj banji

BEOGRAD – Kompanija „Millennium Resorts“ i američka hotelska kompanija „Marriott International“ potpisale su danas ugovor o saradnji o izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji.

Direktor kompanije „Millennium Team“ Stojan Vujko je rakao da će Milenijum uložiti 90 miliona evra u taj projekat, i da će biti otvoreno 350 radnih mesta.

On je rekao da se danas započinje saradnja sa jednom od vodećih američkih kompanija i da je potpisivanje ugovora značajan korak u razvoju ekonomskih odnosa Srbije i SAD.

Naglasio je da je ugovor za Milenijum tim veliki poslovni korak, koji će pokazati i sposbnost i snagu te kompanije i za sektor hotelijerstva, budući da je do sada, kako kaže, poznata kao građevinska kompanija.

Naveo je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji važan i za razvoj samog tog kraja.

„Sigurni smo da će nakon ovog projekta Srbija biti prepoznata kao destinacija vrhunskog banjskog turuzma“, rekao Vujko.

Direktor kompanije „Millennium Resorts“ Ivan Bošnjak rekao je da će se kompleks imati dva hotela iz lanca „Meriot“, kao i medicinski centar „Sofka“, te da su u planu spa apartmani, vile, bungalovi.

„Vranjska banja nekada je bila važna turstička destinacija u oblasti banjskog i zdravstvenog turizma, dok je danas to ruinirano, da praktično turizma i nema. Ovaj projekat će dati novi život i energiju, kreiraćemo novu turističku destinaciju“, rekao je Bošnjak.

Dodao je da projekat ne bi mogao da se realizuje bez razumevanja državnih organa i lokalne samouprave.

Regionalni potpredsednik za Evropu kompanije Marriott International Markus Lehnert istakao je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji veoma važna korak i za njihovu kompaniju, te da posle glavnog grada, šire lanac i u unutrašnjosti zemlje.

„Ovaj projekat veoma važan signal“, rekao je Lehnert.

Dodao je da investitori imaju poverenja u investiciono okruženje u Srbiji.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasador SAD Entoni Godfri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar