„Mid Europa“ prodaje „Bambi“ Koka-Koli HBC

BEOGRAD – Investicioni fond „Mid Europa Partners“ saopštio je danas da prodaje kompaniju „Bambi“, vodećeg proizvođaca keksa na prostoru bivše Jugoslavije, kompaniji Koka-Kola HBC.

Transakcija je predmet uobičajenog dobijanja odobrenja nadležnog regulatora za zaštitu tržišne konkurencije, a očekuje se da će biti zatvorena u drugom kvartalu 2019. godine, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu „Mid Europe“, bez navođenja vrednosti transakcije.

„Mid Europa“ je 2015. kupila „Bambi“ zajedno sa kompanijama Imlek i „Knjaz Miloš“, vodećim regionalnim igračima i proizvodnji mleka i prirodne mineralne vode, formirajući grupu „Moji Brendovi“.

„‘Bambi’ je primer našeg pristupa dodatoj vrednosti – fokusirali smo se na ‘Bambijevu’ snagu u kategoriji keksa izbacivši njegov čokoladni sektor i povećavajući investicije u njegove osnovne brendove keksa. Sada izvlačimo ‘Bambi’ iz diverzifikovane grupe pošto je kompanija zasluženo našla svoje mesto u okviru jednog vodećeg međunarodnog potrošačkog brenda“, naveo je Robert Knor, koupravni partner „Mid Europe“.

Drugi partner „Mid Europe“, Andrej Babače, kaže da su „preuzeli snažno preduzeće i tesno sarađivali s generalnim direktorom ‘Mojih brendova’, Andrejem Jovanovićem, i menadžment timom na transformaciji kompanije u regionalnog lidera koja ima jedinstveni prepoznatljiv brend i lojalnost kupaca“.

Dragan Stajković, generalni direktor „Bambija“ je ovim povodom poručio: „Sa ponosom se pridružujemo porodici veoma uspešnih brendova Koka-Kole HBC. Veruemo da nam njihova jedinstvena pozicija na 28 tržišta pruža snažnu okosnicu za nastavak naše geografske ekspanzije i razvoj naših ambicioznih inovacija u korist potrošača“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar