Mihajlović otvorila Bruski put

Potpredsednica vlade i ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je danas Bruski put, dugačak 1,7 kilometara, kojim je Kruševac dobio još jedan moderan prilaz gradu.

Svečanosti otvaranja puta prisustvovao je i ministar odbrane Bratislav Gašić.

Nakon presecanja vrpce, Mihajlović je najavila da će Putevi Srbije u ovoj godini uložiti više od šest miliona evra u lokalne samouprave i gradove, samo u izgradnju puteva.

„Ovo je lep i moderan put, kakav Kruševac zaslužuje“, rekla je Mihajlović, ističući da je to najveća investicija u Kruševcu u poslednjih 13 godina, kada je u pitanju putna infrastruktura.

Ona je dodala da je Bruski put značajan i kao turistički pravac, jer je ujedno i putni pravac ka Kopaoniku.

Mihajlović je, na pitanje novinara, rekla da će se graditi i takozvani Moravski koridor, autoput od Pojata do Preljine i da se sada razmatra sa kim ćemo ga graditi i model finansiranja.

Ona očekuje da će informacije o gradnji tog autoputa biti poznate narednih meseci.

Gašić je rekao da je investicija započeta dok je on bio gradonačelnik i izrazio zadovoljstvo što je taj važan put za Kruševac završen.

On je zahvalio Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje je izdvojilo značajna sredstva za Kruševac u prethodnih godinu dana.

„Idemo dalje, imamo još novih planova, postavićemo ogradu za kružni tok na početku Brusnog puta i postaviti zaštitu od buke“, rekao je Gašić, dodajući da će se raditi i druge saobraćajnice, kao alternativni pravci.

Izvođač radova je preduzeće „MBA Ratko Mitrović“, a investitor JP Putevi Srbije.

Bruski put je počeo da se gradi 7. aprila i proširen je tako da sada ima dve kolovozne trake od po 6,5 metara, sa trotoarima i biciklističkom stazom. Postavljena je rasveta, a saobraćajnica je bulevarskog tipa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

putZorana Mihajlović
Komentari (0)
Dodaj komentar