Mihajlović: Procedura za koncesionara Aerodroma Nikola Tesla do marta iduće godine

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da će se na jesen znati ko će biti koncesionar Aerodroma Nikola Tesla.

„Zvanično sve papirološki, birokratski treba da bude završeno u martu sledeće godine, ali će se na jesen znati ko je koncesionar i već tada će se krenuti u razgovore o potpisivanju ugovora“, najavila je Mihajlović novinarima.

Ona je rekla da je proces je u toku i da se vode razgovori.

„Treba da dobijemo sve obavezujuće ponude, pa da se to korak po korak pregleda, a sve što se radi, radi se pažljivo“, kazala je Mihajlović i dodala je interes samo jedan – dugoročan razvoj aerodroma.

„Koncesija nije prodaja, to je način da uložimo još više, jer bez obzira kakvi danas bili rezultati, nemoguće je obezbediti tako veliku količinu novca za razvoj aerodroma u narednih 20 do 30 godina“, kazala je Mihajlović.

Kako je rekla, svi planovi i sve studije svetskih kuća govore da aerodrom Nikola Tesla ima mogućnost za dugoročni rast.

Neobavezujuće ponude za koncesiono upravljanje beogradskim Aerodromom „Nikola Tesla“ dostavila su četiri konzorcijuma i jedna kompanija, koji su ispunili uslove za drugi fazu postupka u kojoj se dostavljaju obavezujuće ponude.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar