Mihajlović: Raspisan još jedan javni poziv za gradnju puteva

Javni poziv za idejni projekat i izradu tehničke dokumentacije za Fruškogorski koridor, odnosno za brzu saobraćajnicu Novi Sad-Ruma je raspisan, a gradnja treba da počne do juna sledeće godine, najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Sa pokrajinom smo napravili dogovor, obezbedili novac u budžetu za ovaj javni poziv i očekujem da će on sredinom septembra da rezultira potpisivanjem ugovora, kao i završetkom kompletne dokumentacije do marta sledeće godine. Možemo sa sigurnošću da kažemo da do juna sledeće godine počinje izgradnja brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, što je veoma važno jer je to projekat o kome se priča godinama“, rekla je Mihajlović.

Resorno ministarstvo je u prethodnih mesec i po dana, kako je podsetila, raspisalo javni poziv za izgradnju mosta Ljubovija- Bratunac, kao i javni poziv za nedostajuću deonicu na Koridoru 10, i očekuje se da će ugovor biti potpisan tokom leta.

„Radi se onom dinamikom koja je planirana i mislim da je to za sada zadovoljavajuće“, poručila je Mihajlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

saobraćajniceZorana Mihajlović
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Petar

    Na sve strane se popravljaju i prave novi putevi, a moje selo Slivnica blizu Vranjske banje je bez ikakvog puta. Postoji neki mali kolski put i ništa više, nema ambulante, nema prodavnice, nema ničeg osim korova i po neke stare kuće. Narod beži jer nema nikakve uslove za život, rukovodstvo Srbije trebalo bi malo da se pozabavi ovim problemom, da obiđe ovaj kraj gde je nekada živelo više od 600 građana. Po meni, ne treba nikakav konkurs, samo dobra volja da se spase taj moj narod od bede i nemaštine. Molim ministarku Mihajlović da obiđe ovaj kraj i da donese odluku šta dalje. Rukovodstvo u Vranju drema, čekaju da im nešto padne s neba. Počeli su da prave jedan hotel u Vranjskoj banji pre 30 i više godina, koji je zarastao u korov, niko ništa ne preuzima, a Vranjska banja je turističko mesto. Rukovodstvo ne zna šta radi, lekovita banja koja može da leči celu Srbiju i veći deo Evrope – jaje se skuva za tri minuta na vreloj izvorkoj vodi, dođu bolesni ljudi na štakama, a odu na nogama. Srbijo, probudi se, iskoristi ono što ti je dala priroda.