Mihajlović s Čepurinom o modernizaciji železnice i drugoj saradnji

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o saradnji na modernizaciji železnice i proširivanju ekonomske saradnje.

„Saradnja Ministarstva i ‘Ruskih železnica’ na obnovi i modernizaciji pruga u Srbiji koje se izvode po svim evropskim standardima jedan je od najboljih primera kako saradjuju naše dve prijateljske zemlje“, rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju njenog ministarstva.

Ona je rekla da je železnički Koridor 10 za Srbiju od velikog značaja i da je, posle uspešne rekonstrukcije tri severne i tri južne deonice tog koridora, potrebno modernizovati ostale deonice.

Mihajlović je rekla da očekuje da prva faza rekonstrukcije pruge Resnik-Valjevo bude završena u roku, sredinom jula.

Uskoro treba da počnu i radovi na modernizaciji pruge Stara Pazova-Novi Sad novcem ruskog kredita, kao jedna od tri deonice pruge Beograd-Budimpešta.

Očekuje se potpisivanje memoranduma Srbije i „Ruskih železnica“ o razvoju strateškog partnerstva, i da predsednik Ruskih železnica Oleg Belozjorov poseti Srbiju.

Mihajlović i Čepurin su razgovarali i o interesovanju ruskih kompanija za izgradnju industrijskog parka u Srbiji u kojem bi poslovala razna preduzeća, uključujući energetiku i transport, a Čepurin je rekao da Rusija može da pomogne i ubrzani digitalizacije u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar