Ministar privrede: Srbija dobila priznanje za reforme

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je danas da je 2016. i 2017. godine zaključeno 38 ugovora o dodeli sredstava podsticaja, čija je investiciona vrednost 386,6 miliona evra, uz zapošljavanje 23.467 radnika.

„Kao rezultat poverenja koje su stekli u državu Srbiju, kako u pogledu regulative, tako i efikasnosti administracije, 27 investitora koji su već jednom ulagali, odlučilo je da ulaže opet, u nekim slučajevima i po nekoliko puta“, navodi se u saopštenju.

Srbija je proglašena za najbolju zemlju u Jugoistočnoj Evropi juče u Beču, na forumu o Konkurentnosti privlačenja investicija u organizaciji grupacije Svetske banke.

Ministar privrede Goran Knežević rekao je da reforme nisu ostale nezapažene i da je „sertifikat koji je Svetska banka dodelila Srbiji u Beču još jedan je dokaz da smo na pravom putu“.

Srbija je dobila priznanje za reforme koje su joj pomogle da postane najprivlačnija za strane investitore u Jugoistočnoj Evropi.

„Verujemo da će ovo veliko priznanje uticati na podizanje ukupnog rejtinga naše države u Evropi i svetu, ali će svakako pozitivno uticati na nas da i dalje snažno razvijamo i unapređujemo investicionu klimu i ukupan investicioni ambijent“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar