Ministarka finansija SAD: Ruskim zvaničnicima nije mesto na sastanku G-20

Američka ministarka finansija Dženet Jelen saopštila je danas da „rat ruskog predsednika Vladimira Putina protiv Ukrajine izaziva negativne posledice širom sveta“ i da ruskim zvaničnicima nije mesto na ovonedeljnom sastanku Grupe 20 industrijski najrazvijenijih ekonomija.

U obraćanju na konferenciji za novinare, na marginama sastanka finansijskih zvaničnika G20 u Indoneziji, Jelen je rekla da međunarodna zajednica treba jasno da pozove na odgovornost Rusiju zbog rata i njegovog dramatičnog uticaja na cene energenata i rastuću zabrinutost zbog prehrambene krize, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Samo je Vama svugde mesto posto ste Vi iznad svih i svi trenaju da se drze vasih uputstava (koja su smo uvek u Vasu korist) I kd radujete hikjadama kilometara od Vase teritorije jer ste navodno ugrozen Vijetnam,Afganistan,Koreja.Sirija.Libija,Somalija itd) A kad neko stiti svoju bezbednost u neposrednoj blizini onda ste Vi arbitri i za Vasim krajnjim interesima povucete poslusnike iz Evrope i ostle onda je po Vama to ugrozavanje i zlocin. Ne podrzavam nijedan rat a jos Vase nametanje Vasihinteresa. Ne morate biti u svakoj corbi mirodjija..