Ministarstvo: Nismo znali za odluku Fijata

O planovima za otpuštanje radnika u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu Ministarstvo privrede je saznalo iz medija i poručilo da će učiniti sve u okviru svojih nadležnosti i zakona, kako bi se eventualni problemi otklonili i fabrika nastavila da radi punim kapacitetom.

U saopštenju ministarstva se navodi da ni poslovodstvo ni sindikat nisu obavestili i dodaje se da o celom slučaju dobiju zvanične podatke od poslovodstva Fijat krajsler Srbije.

Kompanija Fijat krajsler Srbija je juče u saopštenju za medije obavestila da će 1.500 radnika kragujevačke fabrike ostati bez posla u septembru odnosno da će biti ukinuta jedna od tri smene u fabrici, što je posledica smanjene proizvodnje, a to je opet rezultat kretanja na svetskom tržištu.

Predstavnici sindikata saopštili su da će u saradnji sa poslovodstvom sagledati mogućnosti za dobrovoljni odlazak iz fabrike koji će biti ponuđen radnicima koji su višak.

Gradonačlenik Kragujevca Radomir Nikolić je danas izjavio da je to bila očekivana odluka, s obzirom da se o problemima u plasmanu automobila priča već neko vreme, te ocenio da je to najlošija vest koja je saopštenja za godinu i po dana koliko je na mestu gradonačelnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fijatKragujevacMinistarstvootkaz
Komentari (0)
Dodaj komentar