Mišel: Forum sjajna platforma za komunikaciju lidera jugoistočne Evrope

BEOGRAD – Beogradski ekonomski forum sjajna je platforma za komunikaciju između političkih i ekonomskih lidera jugoistočne Evrope, rekao je danas na otvaranju Foruma u Beogradu predsednik odbora direktora Saveta stranih investitora u Srbiji Majk Mišel.

On je izrazio zadovoljstvo što je deo današnjeg događaj i podsetio da ove godine Savet stranih investitora obeležava 20 godina od osnivanja.

„Već 20 godina razvijamo poslovnu sredinu u Srbiji i danas imamo 37 milijardi evra u investicijama i više od 100 zaposlenih“, naveo je Mišel.

Dodao je da Savet kroz Belu knjigu radi zajedno sa Vladom Srbije na unapređenju poslovne sredine u Srbiji, kako bi postala primamljivije mesto za strane investicije.

Mišel je ocenio da se svet suočava sa velikim izazovima – vojni sukobi, klimatske promene, promene tržišta…. i istakao da je današnji Forum od izuzetnog značaja, jer će se govoriti o preporukama i načinima za prevazilaženje krize.

Smatra da zemlje Zapadnog Balkana treba da slede primere dobre prakse zemalja EU, kako bi se održao stabilan ekonomski rast, unapredila infrastruktura i otvorila nova radna mesta.

Takođe, dodao je da naša zemlja treba da se uskladi sa principima EU kada je u pitanju digitalizacija, Zelena agenda…

Mišel je naveo da je jedna od preporuka Saveta za strane investitora korporatizacija javnih preduzeća u zemlji i da je trenutno u fokusu sektor hotelijerstva.

Beogradski ekonomski forum održava se naredna dva dana u Beogradu, a glavne teme biće najaktuelnija pitanja u vezi sa Srbijom i svetom, poput energetike, povezanosti na Balkanu, strategije za finansiranje ekonomskog razvoja, budućnosti maloprodaje, inflacije, energetske efikasnosti i digitalizacije.

Organizator 22. Beogradskog ekonomskog foruma je kompanija TGI Group International, osnovana 2000. godine u Srbiji, koja pruža usluge u oblasti korporativnih komunikacija.

Partner foruma je kompanija „Visa“, a održava se pod pokroviteljstvom Saveta stranih investitora, Helenskog poslovnog udruženja i Udruženja poslovnih žena Srbije, saopštili su organizatori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar