MK grupa: U novembru otvaranje hotela Šeraton u Novom sadu

MK grupa najavila je danas da će hotel Šeraton u Novom Sadu biti otvoren polovinom novembra ove godine.

„Nakon uspešne saradnje sa lancem hotela Kempinski, kompanija MK grupa je uspostavila saradnju i sa poznatim brendom hotela Šeraton, koji je deo Marriott International“, rekli su agenciji Beta u MK grupi.

Dodaju da će se hotel nalaziti na uglu Futoškog puta i Bulevara Evropa. To će biti prvi hotel Šeraton u Srbiji.

MK grupa navodi da ovim potezom nastavlja strateški cilj da budu vodeća hotelska kompanija iz oblasti turizma u regionu.

Najavljuju da je osim otvaranja hotela Šeraton u planu i širenje hotelskog biznisa u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

„Ovim potezom kompanija MK grupa potvrdjuje planove za dalje širenje poslovanja iz oblasti turizma i bankarstva“, rečeno je u MK grupi.

Pod okriljem te kompanije trenutno posluju Grand Hotel & Spa i Angella Hotel & Residence – Konaci Sunčani vrhovi na Kopaoniku, u sastavu MK Mountain Resorta, jedne od najuspešnijih hotelskih kompanija u okruženju, kao i 88 Rooms Hotel u Beogradu i Kempinski Palace u Portoržu.

Ukupan kapacitet kojim upravlja domaća kompanija trenutno broji 2.500 smeštajnih jedinica.

Kako piše današnji Blic, izgragnja zgrade u kojoj će biti Šeraton, od 8.500 kvadratnih metara, počela je pre šest godina i u nju je uloženo 11 miliona evra. U hotelu će biti 124 sobe.

Po pisanju tog lista MK planira da u Crnoj Gori kupi hotele Slovenska plaža, Mogren i Aleksandar u Budvi, Palas i Kastel Lastva u Petrovcu, a to će ih koštati oko 100 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar