Momirovic: Otvoreni Balkan najbolji projekat u tri decenije

BEOGRAD – Otvoreni Balkan je najbolji projekat u poslednjih 30 godina, koji je zamišljen da okupi sve zemlje regiona oko onoga što nas spaja – tržište, kulturno i istorijsko nasleđe i jedinstven životni prostor, poručio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrestrukture Tomislav Momirović.

On je ovo rekao na panelu „Vetrovi balkanakih promena-kako menjamo naš region“ u okviru Open Balkan foruma koji je organizacija „Limbek“ održala u Beogradu.

Ministar je zahvalio rukovodstvu Srbije, Albanije i Severne Makaedonije što su pokazali otvorenost za saradnju i pokrenuli projekat Otvoreni Balkan, koji umnogome doprinosi podizanju životnog standarda u čitavom regionu.

„Kada se čelni ljudi ove tri države okupe na jednom mestu i započnu jedan ovako ambiciozan i revolucionaran projekat, malo ko može da kaže bilo šta loše o njemu“, rekao je Momirović.

Naglasio je da veliki progres tim zemljama može da doprinese otvaranje granica i zajedničko udruživanje ekonomija i tržišta.

Podsetio je da su pokrenuti projekti koji koštaju milijarde evra kako bi se integrisale naše države i narod.

Naveo je da su neki od njih autoput Beograd-Sarajevo iz dva pravca, auto put Niš-Priština i brza pruga Beograd-Novi Sad, koja će ići do Budimpešte i povezivati region sa Evropom.

„Otvoreni Balkan nema alternativu“, kazao je Momirović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar