Monstat: Tokom prvih sedam meseci 2,2 miliona noćenja u CG

PODGORICA – Tokom prvih sedam meseci 2022, u kolektivnom smeštaju u Crnoj Gori ostvareno je 2,2 miliona noćenja, što je rast od 66 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštio je crnogorski zavod za statistiku Monstat.

Prema preliminarnim podacima Centralne banke Crne Gore, u prvih šest meseci država je od inostranog turizma zaradila 238 miliona evra, što je u odnosu na isti period 2019. na 93 odsto tadašnjih prihoda.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović istakao je da je otvaranje prve deonice auto-puta Bar-Boljare u julu ove godine doprinelo povećanju prometa u delu države koji gravitira putu, pa opštine u tom delu, kao i nacionalni parkovi beleže, kako je naveo, „fantastičan broj posetilaca“, i to i u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

„Kada je auto-put u pitanju, očekuju nas dalji radovi, gradnja nove deonice od Mateševa do Andrijevice, a kasnije i ka granici sa Srbijom, što će dati puni značaj ovom projektu, posebno imajući u vidu veliki broj turista iz Srbije i regiona koji posećuju crnogorsko primorje i planine“, rekao je ministar Đurović u intervjuu za Alo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar