Na aerodromu u Nišu nastavljen trend rasta linija, putnika…

NIŠ – Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu beleži pozitivne trendove rasta broja aviolinija, putnika i robe prevezene u kargo saobraćaju, što potvrđuje da je odluka o saradnji s Vladom Srbije bila opravdana i ispravna.

To su na konferenciji za novinare u Nišu kazali gradonačelnik tog grada Darko Bulatović, direktor JP Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković i direktor Aerodroma „Konstantin Veliki“ Dušan Knežević, koji je rekao da se procenjuje da će u avgustu kroz niški aerodrom proći 50.000 putnika.

”Kritike da želimo da zatvorimo niški aerodrom i da oteramo lou kost kompanije jednostavno su se pokazale kao politikanske i potpuno netačne. Dolazak nacionalnog avio prevoznika koji je otvorio 12 novih linija, ne samo da nije i neće oterati druge avio kompanije iz Niša, već je izazvao potpuno suprotan efekat“, rekao je Bulatović, navodi se na sajtu Grada Niša.

Dodaje da je putnika i linija sve više, što, kako kaže, dokazuje i Rajaner koji će 8. novembra početi da leti iz Niša i za Maltu.

Direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković kaže da se poslednjih meseci jasno pokazuje da su postojeći kapaciteti aerodroma u svakom smislu prevaziđeni i da se brzo mora povećati broj zaposlenih.

Zdravković je najavio i rekonstrukciju i značajno proširenje pristanišne zgrade, kako bi se putnicima omogućio veci komfort i bolji uslovi boravka na aerodromu.

Da je uvođenjem nove aviolinije iz Niša do Malte potvrđen trend razvoja aviosaobraćaja, istakao je i direktor „Konstantina Velikog“ Dušan Knežević, koji je naglasio da je samo u julu više od 35.000 putnika prošlo kroz niški aerodrom i da će, sudeći po sadašnjim pokazateljima, u avgustu taj broj biti oko 50.000.

Dodao je da, pored 12 aviolinija Er Srbije i nove linije Rajanera do Malte, i Vizer pojačava dinamiku letova sa dva na četiri ka Malmeu od aprila naredne godine.

”Pored dolaska novih aviokompanija, nove letove uvode i aviokompanije sa kojima imamo dugogodišnju saradnju što dokazuje da razvoj avio saobraćaja u ovoj vazdušnoj luci ima pozitivni trend rasta, i da će projekcija od oko 420.000 putnika na godišnjem nivou u 2018. biti i ostvarena”, rekao je Knežević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar