Na Dan pošte proglašen poštar godine, predstavljen novi sajt Pošte i umetnička izložba

Pošta Srbije obeležila je danas svoj dan i 179 godina od uspostavljanja javnog poštanskog saobraćaja u Srbiji.

V.d direktorke Pošte Srbije Mira Petrović je istakla da je to preduzeće u prošloj godini imalo dobitak i da su dobro poslovni rezultati postignuti i u prvom tromesečju ove godine.

„Posebno raduje rast u segmentu post-ekspresa gde je nedavno zabeležena 5-milionita primljena pošiljka u ovoj godini, što je za 700.000 više u odnosu na isti period prošle godine. Poština tehnološka flota obnovljena je sa 257 dostavnih vozila čime potvrdjujemo ugled najšire rasprostranjene nacionalne saobraćajno-logističke mreže“, istakla je Petrović.

Ona je uručila plaketu najboljem poštaru u 2018. godini – Saši Mihajloviću, dostavljaču iz Jagodine.

„Ovo je velika stvar, najveća koju sam doživeo za ovih 27 godina rada u Pošti, trudiću se da opravdam nagradu“, rekao je Mihajlović.

U radnim jedinicama Pošte Srbije je 1.358 zaposlenih dobilo plakete i novčane jubilarne nagrade za doprinos rezultatima tog javnog preduzeća.

Tradicionalno za Dan Pošte u PTT muzeju otvorena je tematska izložba „Umetnički nacrti za poštanske marke u periodu od 1930. do 1990. godine“ koja će biti otvorena do 6. septembra.

Pošta Srbije je danas predstavila novi korporativni sajt sa novim alatima i aplikacijama za brzo i jednostavno praćenje pošiljki, kalkulaciju cena i lociranje usluga i pošti.

Najavljene su i nove usluge za gradjane – transfer novca preko Moneygram novčane doznake i usluga dostave vozačkih dozvola gradjanima na kućnu adresu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar