Na Divčibarama niče biznis tehnološki park

DIVČIBARE – Na planini Maljen, gradi se Maglian – jedinstveni biznis tehnološki park u ovom delu Evrope, sa konceptom coworkinga i colivinga, namenjen IT industriji.

Maglian će imati više objekata, a u prvom i drugom će se nalaziti apartmani i koworking prostor, dok će u trećem biti recepcija, restoran, vinski bar, digital kafe, saune, sobe za masaže i tuševi „iznenađenja“, mini konferencijska sala, coworking prostor i određeni broj ekskluzivnih soba.

Svaki od ovih objekata namenjen je za određeni segment u poslovanju IT industrije – jedan za startape, dugi za digitalne nomade, a treći za kompanije i svaki ima svoj coworking proctor, rekli su u kompaniji za eKapiju i dodaju da su svi apartmani već prodati.

Vrednost ovog kompleksa čija je gradnja počela 2019. godine je između šest i sedam miliona evra.

Navode da je izradnja prva tri objekta predviđena za decembar, a početkom sledeće godine biće započeta gradnja centralnog objekta koji će imati bazen i sadržaje predviđene za gejming industriju, eSportove…

Kompleks Maglian će imati ukupno 72 smeštajne jedinice sa oko 150 kreveta, sa koworking prostorima na više od 1.000 kvadratnih metara i parkovskim jedinicama gde će biti mesta za rad u smislu dekinga u prirodi sa solarnim punjačima, telefonima, internetom i svom potrebnom opremom za rad u prirodi.

Površina placa na kojem će se nalaziti Maglian je oko dva hektara, dok će objekti zauzimati samo sedam odsto, a sve ostalo će biti pretvoreno u park.

Kompleks će imati i mini jezero u parku, kao i plažni bar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar