Na sajmu u Dizeldorfu dogovoreni poslovi od pola mil. evra

DIZELDORF – Na Međunarodnom stručnom sajmu licne zaštite, bezbednosti preduzeća i zaštite zdravlja na radu „A+A“ u Dizeldorfu, naše firme su već nakon dva dana dogovorile izvozne poslove vredne 500.000 evra, a koji će biti realizovani tokom sledeće godine, objavila je Privredna komora Srbije (PKS).

Iz PKS navode da je na sajmu primetno veće prisustvo profesionalnih kupaca i partnera, kako iz Nemačke, tako i iz Francuske, Španije i drugih zemalja Evropske unije (EU), ali i veliko interesovanje za proizvodima iz Srbije i kupaca iz Južnoafricke Republike.
Na Nacionalnom štandu Srbije ove godine se predstavlja osam naših firmi, a nastup organizuju Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO).

Nemanje Jovanović iz Udruženja za tekstil PKS kaže da je i pored manjeg broja posetilaca u odnosu na prethodne godine, interesovanje za proizvodima iz Srbije znatno veće.

„Interesovanje je veće kako zbog odličnog kvaliteta tako i zbog dobrih priprema izlagača koje su se sastojale u zakazivanju poslovnih sastanaka i animiranju potencijalnih partnera putem poslovno-društvenih mreža i hibridne platforme https://expo.pks.rs/ pre pocetka sajma“, objašnjava Jovanović.

Prema njegovim rečima, veliko je interesovanje i za radnu odeću i anatomsku i radnu obuću naših proizvodaca, a u prilog tome govore i već potpisani ugovori za narednu godinu.

„U naredna dva dana agende srpskih izlagača su već popunjene i očekuje se potpisivanje dodatnih ugovora i predugovora što će omogućiti i garantovati popunjenost kapaciteta u godini pred nama“, dodaje Jovanović.
Drugog dana sajma Nacionalni štand Srbije je posetila generalna konzulka Srbije u Dizeldorfu Branislava Perin Jarić i u razgovoru sa predstavnicima naših kompanija predložila model buduće podrške u okviru stvaranja dobre poslovne saradnje između sektora tekstilne industrije i industrije obuće i regije Severne Rajne Vestfalije.
Jedan od izlagača na sajmu u Dizeldorfu, direktor kompanije Stim Import, Dejan Ivanović, ističe da je zadovoljan svojim trećim nastupom na ovom sajmu, jer je to, kako kaže, dobar nacin da se mala i srednja preduzeća i porodične kompanije internacionalizuju i tako ojačaju svoju poziciju na izuzetno zahtevnim i profitabilnim tržištima.

Uprkos pandemiji, na sajmu će ove godine svoje proizvode predstaviti 1.245 kompanija iz svih krajeva sveta, navode iz Privredne komore Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar