Najomiljeniji u Srbiji keks plazma i Nestle Adriatik S

Priznanje „Moj izbor 2017“ za najomiljeniji domaći proizvod dobio je danas keks „plazma“ kompanije „Bambi“, a najomiljeniji proizvodjač je kompanija „Nestle Adriatik S“.

Na dodeli tih nagrada u Skupštini Beograda je rečeno da se ove godine za glasove potrošača takmičilo 627 domaćih proizvoda i marki.

Nagradjene su marke MTS Telekoma Srbije, „maksi“, meriks“, „plazma“, „dijamant“, „začin C“, „ždrepčeva krv“, „zaječarsko pivo“, „nektar“, zatim kompanije Zlatiborac, Simpo i Ledžend, kao i Radio S i dnevne novine Blic.

Priznanje „Moj izbor“ se daje u okviru kampanje „Srbija ima kvalitet“ koju sprovodi udruženje „Moja Srbija“ uz podršku Privredne komore Beograda i Grada Beograda radi podsticanja razvoja domaće proizvodnje i poboljšanja kvaliteta robe i usluga.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao je da je za proizvodjače značajno da se žig koji im daje ta nagrada, bude na proizvodu ili reklami jer „ovaj pečat daje poseban kvalitet proizvodu i izdvaja ga jer postaje prepoznatljiv kao domaći, a to će uticati na razvoj i poboljšanje domaće privrede“.

Predsednik udruženja „Moja Srbija“ Milan Ristić je rekao da po istraživanju potrošači uglavnom kupuju na predlog drugih potrošača, a da bi domaće proizvode kupovalo više od dve trećine ako bi bili posebno označeni.

Tako je „ova nagrada upravo preporuka ostalima, jer su je potrošači sami izglasali“, istakao je Ristić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar