NALED 23. februara predstavlja „Sivu knjigu 2022“

BEOGRAD – Izvršni odbor NALED-a održaće 23. februara 14. godišnju konferenciju o ekonomskim reformama u Srbiji i predstaviti „Sivu knjigu 2022“, sa najznačajnijim preporukama privrede, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva za otklanjanje administrativnih prepreka poslovanju u Srbiji.

Na konferenciji će govoriti predsednica vlade Ana Brnabić, potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić i ministarka trgovine, telekomunikacija i turizma Tatjana Matić.

NALED je najavio da će u Narodnom muzeju u Beogradu, pored 14. izdanja „Sive knjige“, predstaviti i reformske prioritete za novu vladu i preporuke za uspostavljanje predvidivog i podsticajnog poslovnog okruženja u skladu sa standardima EU.

„Siva knjiga“ donosi 100 preporuka za smanjenje birokratije i poboljšanje uslova poslovanja u Srbiji od kojih je 21 nova.

Od prvog izdanja NALED-ove najuticajnije publikacije do danas, delimicno ili potpuno rešene su 143 preporuke.

Ispred međunarodne zajednice obratiće se šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre, regionalni menadžer Medunarodne finansijske korporacije Ari Naim i šefica kancelarije MMF-a za Srbiju Julija Ustjugova.

NALED će tom prilikom posebno istaći pojedince i timove iz javne uprave koji su tokom prethodne godine u saradnji s NALED-om dali izuzetan doprinos unapređenju regulatornog okvira za poslovanje i sprovođenju privrednih reformi u našoj zemlji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar