NALED sutra predstavlja konkurs „Treća sreća za inovacije u Srbiji“

BEOGRAD – Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) predstaviće sutra, u partnerstvu sa Vladom Srbije, treći godišnji konkurs za dodelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Treća sreća za inovacije u Srbiji“.

Bespovratna sredstva dodeljuju se visini od 15.000 do 100.000 dolara, a namenjena su razvoju inovativnih proizvoda i digitalnoj transformaciji biznisa u Srbiji, najavio je NALED.

Medijima će se obratiti ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, senior menadžerka korporativnih poslova u kompaniji Philip Morris International Dragana Vujko, direktorka Centra za četvrtu industrijsku revoluciju Jelena Bojović i direktor za konkurentnost i investicije u NALED-u Dušan Vasiljević.

Kako se navodi u saopštenju, tokom prethodna dva ciklusa 57 domaćih startapa, preduzetnika, malih i srednjih preduzeća dobilo je više od dva miliona bespovratnih sredstava za razvoj projektnih ideja, plasman proizvoda na domaće i inostrano tržište i otvaranje novih radnih mesta, a u narednom periodu ista prilika čeka i treću generaciju StarTec h zvezda.

Konkurs se organizuje uz podršku kompanije Philip Morris.

Konferencija će biti održana u objektu „Bezistan Open Space“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar