Nedimović: Ponuda za PKB dobra, Al Dahra pouzdana

BEOGRAD – Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ocenio je da je ponuda „Al Dahre“ za kupovinu PKB-a dobra i da dolazi od pouzdane kompanije.

„Ranije niko nije bio zainteresovan za kupovinu PKB-a. Tržište je to koje odreduje ko će se prijaviti. Kupac je u obavezi da zadrži 1.000 od 1.700 zaposlenih, isplati otpremninu u visini od 16 miliona evra i u naredne tri godine investira još 30 miliona evra“, izjavio je ministar gostujući na RTS.

Povodom različitih ocena o prodaji PKB-a, posebno kada je reč o mogućoj prenameni zemljišta, ministar poljoprivrede smatra da ne postoje razlozi za brigu.

„Pretvaranje poljoprivrednog u gradevinsko zemljište nije jednostavan proces, a ovde se prodaje samo poljoprivredno zemljište. Mi smo zbog toga upravo i tražili kompaniju koja se bavi tom delatnošcu. Mi, Srbi, volimo teorije zavere, ali ovde je reč o jednoj dobroj kompaniji koja već posluje i ima zemljište u Americi, Australiji i drugim zemljama. Reč je o ozbiljnom investitoru kada je reč o poljoprivredi i proizvodnji hrane“, zaključio je Nedimović.

Kompanija „Al Dahra“ proglašena je kupcem PKB-a, za koji je ponudila 105,055 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    RASKINUTI ŠTETNI UGOVOR ……………………………, NIJE BILO TRI PONUDE,………………………., PREHRAMBENI KOMPLEKS SRBIJE NIJE ZA PRODAJU TUĐINCIMA …………………………….NEDIMOVIĆA SMENITI,ON JE ŠTETOČINA ZA SRBIJU, ………VLAST NIJE PITALA NAROD SRBIJE , INTERESI SRBA SU ZA POLJOPRIVREDU, PREHRAMBENI KOMPLEKS, TURIZAM-BANJE, VODE, ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU – …..ZA S R B E I NJIHOVE POTOPMKE, …………………, ARAPI ,AZIJATI, AFRIKANCI I EMIGRANTI SU OPASNOST ZA SRBIJU, ………………., ZAR NEEEEEEEEEEEEEEEEE, PROPAST ZA SRBIJU SU PRODAVCI „zlatnine SRBIJE“ , ŠTETOČINE, ……..